Bruiloftsfotografie

Trouwfotograaf in Rotterdam

Soms is de fotograaf de leider, meestal is hij/zij onzichtbaar

Mensen trouwen met elkaar, dat is een instituut dat nog altijd ingebakken is in onze cultuur. De basis daarvan ligt in een liefde voor elkaar, die zo sterk is dat men denkt dat die voor het leven gegeven is. Om het feit te bezegelen van die definitieve verwantschap wordt er een verbond aangegaan tussen twee mensen, men trouwt of treedt in het huwelijk. Omdat het eigenlijk de bedoeling is dat een dergelijk evenement slechts éénmaal in het leven voorkomt, willen we daar graag bewijs van hebben. Dat gaat niet alleen in schrift via een huwelijksakte, maar vooral in beeld via tal van foto’s. Aan de hand van die foto’s kunnen we ons namelijk niet alleen de beelden voor de geest halen, maar vooral ook het gevoel dat ons die dag geschonken werd. Nu zijn er genoeg mensen die kiekjes kunnen schieten, al dan niet met de smartphone, maar voor een bruiloft kun je toch maar beter een specialist inhuren, de huwelijks- of bruidsfotograaf.

 

Bruidsfotograaf Rotterdam

Bruiloftsfoto’s, berekend of spontaan?

Je kunt er niet omheen, dat binnen de verzameling te nemen foto’s er een aantal verplichtingen tussen zitten. De ceremonie zelf speelt natuurlijk een belangrijke rol, plaatjes met familie en soms ook met vrienden en een verplichte opname van bruidsjonkers– en meisjes vallen binnen dit pakket. Heel vaak vindt er ook vooraf of beter achteraf ergens een fotoshoot plaats op een idyllische locatie. De vraag die dan gesteld moet worden, vooral aan het toekomstige bruidspaar, of deze foto’s spontaan genomen moeten worden of dat men een voorkeur heeft voor berekening, voor vooropgezette frames van de deelnemers. In dat kader beweegt de bruiloftsfotograaf zich.

De huwelijksfotograaf als leider

Er zijn een aantal foto’s te nemen waar men niet ontkomt aan een leidende en dus vooral aanwezige rol van de fotograaf. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij de plaatjes op die mooie locatie, waar de fotograaf aangeeft waar te staan, rekening houdende met de zon en achtergrond. Ook als de hele familie op de verzamelfoto moet, zal de foto genomen worden op basis van zijn aanwijzingen. Op die manier kan hij garanderen dat iedereen er daadwerkelijk ook op staat, het liefst op zijn of haar best natuurlijk. Dit zijn twee vrij grote momenten op een bruiloft, maar er kunnen natuurlijk ook tal van kleinere zijn, die net even wat leidende aanwijzingen nodig hebben om perfect uit de verf te komen.

De onzichtbare fotograaf

Verreweg het merendeel van de foto’s tijdens een huwelijksdag zal spontaan genomen worden, waarbij uiteraard de bruid en bruidegom centraal staan. Het fotograferen van gebaren, gezichtsuitdrukkingen, persoonlijke contactmomenten bieden ook de grootste kans op herinneringen, die dezelfde gevoelens kunnen oproepen als op het moment dat de foto genomen werd. En dat is nu precies de bedoeling van een goede trouwreportage. De fotograaf is hierin vrijwel onzichtbaar, omdat zijn bewuste aanwezigheid vaak kunstmatige reacties oproept en dat is nou net wat de fotograaf wil vermijden. Op zich is dat best een kunst en als hij daarin slaagt, is de kans het grootst op ongedwongen foto’s, die perfect de sfeer van deze mooiste dag in het leven van een bruidspaar weergeeft.

Zoek je gericht een trouwfotograaf in Rotterdam? Bekijk dan deze informatieve pagina hierover. Er staan daar veel bruikbare informatie en tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *