Linkbuilding?
Link wat?

Linkbuilding bureau

Wij hebben als enige Nederlandse linkbuilding bureau een uniek netwerk aan ‘gemeentewebsites’

Mensen vragen ook over SEO:

Wat is een linkbuilding bureau?

Een linkbuilding bureau is een bedrijf of organisatie dat zich richt op het verkrijgen van externe links naar een website, met als doel de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van die website te verbeteren. Dit kan worden gedaan door middel van verschillende technieken, zoals het schrijven van artikelen/(gast)blogs, het uitwisselen van links met andere websites, het aanvragen van links en het creëren van unieke en waardevolle inhoud die andere websites zullen willen linken. Het doel is om de autoriteit en het vertrouwen van een website te verhogen, waardoor de website hoger in zoekresultaten zal verschijnen.

Hoe begin je met linkbuilding?

Er zijn verschillende manieren om te beginnen met linkbuilding, afhankelijk van de doelstellingen van uw website en de huidige staat van uw linkprofiel. Hier zijn enkele algemene stappen die u kunt volgen om te beginnen met linkbuilding:

  • Maak een lijst van relevante websites in uw niche of industrie. Zoek naar websites die relevante inhoud delen of die een vergelijkbare doelgroep hebben als uw eigen website.
  • Analyseer uw huidige linkprofiel. Maak een lijst van alle inkomende links naar uw website en bekijk hoeveel van deze links van waardevolle websites komen.
  • Creëer unieke en waardevolle inhoud. Dit kan zijn in de vorm van blogberichten, infographics, videos, enz. die andere websites zullen willen linken.
  • Begin met het uitwisselen van links met andere websites. Dit kan door het vragen om een link in ruil voor een link naar hun website op uw andere website. Wij raden aan om het niet op uw eigen website.
  • Overweeg het gebruik van linkbuilding-tools. Er zijn verschillende tools beschikbaar die u kunt gebruiken om linkbuilding-mogelijkheden te vinden, zoals Ahrefs, Majestic of SEMrush.

Houd er wel rekening mee dat linkbuilding een continu proces is en dat het enige tijd kan duren voordat u resultaten ziet. Het is ook belangrijk om uw linkprofiel te blijven monitoren en te blijven werken aan het verkrijgen van waardevolle links.

Wat is de afkorting SEO?
SEO betekent letterlijk Search Engine Optimization. In het Nederlands ‘zoekmachine optimalisatie’.
Wat is SEO en hoe werkt het?
SEO staat voor het verbeteren van jouw website, heel vaak met als doel hogere posities te krijgen in de organische zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google. Hoe hoger jouw website scoort op voor jouw belangrijke zoekwoorden, des te groter is de kans dat gebruikers die website bezoeken. De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization.
Kan je SEO zelf doen?
Zeker kun je SEO (zoekmachine optimalisatie) ook zelf doen!

Zoekmachine optimalisatie klinkt wellicht voor jouw ingewikkeld, maar er zijn heel vaak een aantal SEO en/of linkbuilding onderdelen die je zonder veel technische kennis zelf kunt doen om de diverse posities van jouw website in Google te verbeteren.

Wat is linkbuilding en waarom is het belangrijk?

Misschien heb je erover gehoord of gelezen: linkbuilding. Maar wat is dat nu precies en wat kun je ermee?

Linkbuilding is, kort gezegd, niet meer en niet minder dan een verwijzing, een zogenaamde hyperlink, die verwijst naar een bepaalde website. Deze links kunnen geplaatst zijn door de maker van een website die het nuttig vindt om naar informatie van een andere website te verwijzen. Bijvoorbeeld: iemand maakt een blog over producten waar hij of zij enthousiast over is en zet dan in die tekst een hyperlink met een verwijzing naar de website waar het product te koop is. Maar het kan ook zijn dat deze geplaatst zijn om een andere reden, namelijk meer verkeer genereren naar een bepaalde website. En dat is waar een linkbuilding bureau, zoals Linkbuilding Marketing “in the picture” komt.

Hoe werkt linkbuilding?

Als jouw bedrijf een website heeft, dan is het van belang dat jouw (potentiële) klanten deze weten te vinden. Laten we bijvoorbeeld een fotostudio nemen die gespecialiseerd is in het maken van bruiloftsreportages. Wanneer een aankomend bruidspaar de zoekopdracht “bruiloftsfotografie” intypt, wil deze fotograaf uiteraard dat de naam van zijn studio bovenaan in de zoekresultaten prijkt. Als leek zou je kunnen denken wanneer die studio bovenaan verschijnt, dat dit een gelukstreffer is. Of misschien dat de website zo populair is dat die bovenaan verschijnt. Echter, hier zit een hele systematiek achter. Deze systematiek heet SEO, oftewel Search Engine Optimization.

Online Marketing diensten
Hier helpen wij jou mee

Zoekwoorden onderzoek

Zoekwoorden onderzoek of keyword research. Eerste stap om een succesvolle SEO-strategie op te stellen!

Linkbulding strategie

Hoe doe je dat linkbuilding? Waarom is linkbuilding belangrijk? Hoe kom je aan backlinks?

Website SEO Scan

Neem de SEO score van jouw website zeer serieus. Doe het vrijblijvend met onze gratis SEO analyse.

Blog- en Mediaplaatsingen

Eigen + partnernetwerk van 2850+ Blog- & Mediaplaatsingen; Profiteer van onze bureau- en staffelkorting. Permanente plaatsingen.

Lokale SEO

Lokaal online gevonden worden. Jouw bedrijf lokaal online en meer zichtbaarheid met ons unieke netwerk aan ‘Gemeentewebsites’.

Animatie laten maken

Wat kost een animatie laten maken? Wat betekent animatie, en wat is een 2D uitleganimatie?

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding is het proces waarbij je hyperlinks van andere websites naar jouw eigen website verkrijgt.

Email Marketing

Premium e-mailmarketing en website personalisatie service voor het MKB. Onze email marketing manager maakt het toegankelijk voor iedere budget.

SEO

Marketingbureau’s (of reclamebureaus) zijn naast het maken van mooie logo’s en huisstijlen voor jouw bedrijf tegenwoordig vaak ook gespecialiseerd in SEO. Zij schrijven teksten voor het internet marketing met bepaalde keywords (zoekwoorden) erin waar vaak op wordt gezocht. De geschreven tekst is dus niet zomaar een tekst over een bepaald onderwerp, in bovengenoemd voorbeeld zou dat “bruiloftsreportage” kunnen zijn, maar de tekst bevat ook woorden die vaak gebruikt worden in zoekopdrachten. Google heeft een hele database met veelgebruikte “keywords” die door het marketingbureau in de teksten worden verwerkt. Daarna is de kunst om de zoeker naar informatie over een bruiloftsreportage op de website van de gewenste fotostudio te laten komen.

 

Hoger in Google

Om bovenaan in de zoekresultaten van Google te verschijnen, is wel meer nodig dan het plaatsen van goede teksten op internet. Bij Google werkt het namelijk dusdanig dat een hogere frequentie van het aanklikken van een bepaalde website leidt tot een hogere plaats in de zoekresultaten. De genoemde fotograaf kan bijvoorbeeld aan een kapsalon die bruidskapsels doet of een bruidsjaponnenwinkel vragen om een link van zijn studio op hun website te zetten. Maar dat genereert niet echt veel bezoeken aan zijn website en dus doet het niet veel voor de plaats in de zoekresultaten. Wil je als bedrijf echt gevonden worden, dan zul je met linkbuilding aan de slag moeten gaan. Maar vraag ieder marketingbedrijf, of ieder bedrijf dat zich bezig houdt met SEO en je zult horen dat linkbuilding niet eenvoudig is. Het vergt echt wel de nodige kennis en moeite om te komen tot een goede linkbuilding met hoogwaardige hyperlinks.

 

Waarom een linkbuilding bureau?

Tegenwoordig is internet niet meer weg te denken. Ook de coronapandemie heeft er aan meegeholpen dan online kopen (in vakjargon: ‘webwinkels marketing‘) een grote toevlucht heeft genomen. Ieder zichzelf respecterend bedrijf heeft daarom een goed opgebouwde website, anders tel je niet mee. Maar alleen met die website red je het niet. Om nogmaals de fotostudio te nemen: het feit alleen dat deze prachtige jouw helijksreportages kan maken, levert hem geen klanten op. De mensen moeten het weten. En flyertjes in de brievenbus werken tegenwoordig echt niet meer. Als mensen al geen “nee-nee” sticker op de brievenbus hebben, dan verdwijnt de flyer alsnog bij het oud papier.

Wanneer deze fotograaf echter een goed opgebouwde website heeft en een linkbuilding bureau inschakelt, dan zou je kunnen stellen: “now we’re talking!” Al eerder is aangegeven dat linkbuilding niet gemakkelijk is, maar een goed linkbuilding bureau heeft die expertise en kan er echt voor zorgen dat een website hoger komt in de zoekresultaten. En eenmaal wanneer de website stijgt in de zoekresultaten, dan heeft dat een cumulatief effect, want het genereert weer meer verkeer naar de website. Wil een bedrijf dus echt aan de slag met naamsbekendheid via internet (en wie wil dat in de huidige tijd niet?), dan is het inschakelen van een linkbuilding bureau een verstandige keuze. Bovendien zal een goed linkbuilding bureau meer focussen op de kwaliteit van de links dan de kwantiteit. Ook kan men nagaan of adverteren via Google Ads een optie is, want ook dit zorgt voor betere vindbaarheid van jouw website.

Linkbuilding bureau

Meten is weten

“Meten is weten” mag een dooddoener zijn, maar ook bij linkbuilding uitbesteden is dit van toepassing. Het is namelijk meetbaar hoe vaak een website wordt aangeklikt en waar deze bezoeker vandaan komt. Daarmee is dus te meten welke hyperlinks goed werken en hoeveel kliks naar de website van een bedrijf deze genereren.

Maar ook is te meten hoe lang men op een website verblijft. Al heeft een website veel bezoekers, als blijkt dat deze snel wegklikken, dan is het juiste effect niet bereikt. Daarom ter informatie in het kort nog even wat “een goede website” inhoudt.

 

Wat is een goede website?

Een goede website moet voldoen aan de volgende criteria:

  • De website moet snel laden. Een bezoeker heeft weinig geduld en zal in de regel maximaal vijf seconden wachten. Zorg dus dat de homepage van jouw website geen bestanddelen bevat die moeilijk te laden zijn.
  • Het merendeel van de mensen die op internet surfen, doet dit op het mobieltje, dus de website moet geschikt zijn voor mobiel gebruik.
  • De informatie op een website moet duidelijk zijn. De bezoeker houdt er niet van om een aantal keren te moeten doorklikken om de informatie te vinden waar hij naar op zoek is. Dat betekent dat de linkstructuur van een website goed opgebouwd moet zijn.
  • De website moet goed beveiligd zijn. Dit is te herkennen aan het slotje links van de URL.

Wanneer je een website wilt laten maken, zal het marketingbureau zeker zorgen dat de website aan deze criteria voldoet, maar het kan geen kwaad wanneer u deze kennis bezit. Je kunt dan immers beslagen ten ijs komen.

Wat onze klanten zeggen

William Henry

UI/UX Designer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus congue lacus ex, nec tincidunt leo tincidunt eu. Ut in quam mauris. Proin sagittis erat enim, quis efficitur felis sollicitudin in.

John Smith

UI/UX Designer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus congue lacus ex, nec tincidunt leo tincidunt eu. Ut in quam mauris. Proin sagittis erat enim, quis efficitur felis sollicitudin in.

William Henry

UI/UX Designer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus congue lacus ex, nec tincidunt leo tincidunt eu. Ut in quam mauris. Proin sagittis erat enim, quis efficitur felis sollicitudin in.

John Smith

UI/UX Designer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus congue lacus ex, nec tincidunt leo tincidunt eu. Ut in quam mauris. Proin sagittis erat enim, quis efficitur felis sollicitudin in.