Sportmarketing blogs

Meer over Sportmarketing

Laatste nieuws over

sportmarketing

Marktaandeel telefoons

door | okt 23, 2021 | 0 Reacties

Telefoons. Je kunt ze haast niet meer wegdenken uit de samenleving. Ze worden overal voor gebruikt en de innovatie is enorm. Logisch dus dat deze (mobiele) telefoon producenten een hoge omzet hebben op hun toestellen. Maar wat is het Marktaandeel telefoons eigenlijk exact? In dit artikel lees je meer hierover.

Verschillende merken

Uiteraard moet je bij het marktaandeel telefoons kijken naar verschillende producenten. In dit artikel gaan we kijken naar de grootste spelers binnen te telefoon – industrie. Hierbij moet je denken aan Apple en Samsung. Maar ook OPPO, en Huawei. Dit zijn merken die de laatste jaren alleen maar stijgen in productie en afzet, dus ook een hogere omzet draaien.

Samsung

Samsung doet het de laatste jaren erg goed. Ze hebben een enorme groeispurt gemaakt als het gaat om kennis en ontwikkeling. Dat zie je ook terug in de verkoopcijfers. De omzet van 2019 was ruim 69 miljoen toestellen, en in 2020 zelfs 74 miljoen!. Dit is een enorm aantal wat dan ook resulteert in een tweede plaats van marktaandeelhouders. Het marktaandeel dat Samsung heeft, is 19.1% (2020) Samsung heeft de laatste jaren zoveel omzet gedraaid mede dankzij de ontwikkelingen in software en design. De toestellen worden steeds sneller en vooral ook mooier. Samsung staat bekend om een design dat staat voor strak en degelijk. Daarnaast zijn consumenten ook erg tevreden betreft de camera kwaliteit. Al deze aspecten samen zorgen er dus voor dat Samsung het goed doet in de markt.

 

Marktaandeel-telefoons

Apple

Je kunt vast al raden wie de koploper is als marktaandeelhouder. Jawel, wederom Apple. Heel gek is het niet. De smartphone-ontwikkelaar doet het al jaren goed en blijft verassen met haar modellen. Ook heeft de producent nog altijd dezelfde vertrouwde status bij consumenten als voorheen. Apple heeft hierom een enorme invloed binnen de telefoon markt. Ook in 2020 deed Apple het verrassend goed. Het marktaandeel was toen ruim 23% Een grote oorzaak hiervan was de lancering van de IPhone 12 datzelfde jaar. Doordat dit toestel erg goed ontvangen werd, steeg de afzet enorm.

Overige merken

Naast deze twee koplopers zijn er natuurlijk ook nog andere merken die invloed hebben op het marktaandeel telefoons. Zo heb je OPPO, die in 2020 een aandeel had van 8%. Maar een ander merk dat het nog beter deed datzelfde jaar, was Huawei met ruim 18%!Huawei met ruim 18%. Overige merken zoals Blackberry, Nokia, Fujitsu, etc, vertegenwoordigen de rest van de markt.

Daling

Een leuk en opvallend weetje op het gebied van het marktaandeel telefoons 2020, is dat deze echter wel gedaald zijn ten opzichte van 2019. Hiervoor is geen vaste verklaring. Maar hoogstwaarschijnlijk zal de coronapandemie hier zeker invloed op hebben gehad, waardoor er minder modellen zijn verkocht.

Conclusie

Als conclusie kun je dus zeggen dat het Marktaandeel telefoons erg gevarieerd is per merk. Dit komt simpelweg doordat verschillende merken populair zijn onder consumenten, en deze merken variëren met de tijd. Wel zijn de twee koplopers nog steeds Apple en Samsung. Zij hebben samen op het gebied van marktaandeel telefoons ruim 43 procent van de markt in handen. Bedankt voor het lezen van deze blog.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over de blog

LinkbuildingMarketing.nl geeft jou een aantal handige tips in het dagelijks leven. Wij vinden het leuk om jou van een aantal handige tips en weetjes te voorzien. Dit doen we door op deze blog pagina regelmatig  handige en leuke tips te geven. Wij delen graag informatie…;-)