Sportmarketing blogs

Meer over Sportmarketing

Laatste nieuws over

sportmarketing

Telefoon, mobiel wat is het verschil?

door | okt 25, 2021 | 0 Reacties

Cel, telefoon, gsm, mobiel, smartphone, mobiele telefoon, wat is het verschil en wat moet ik wanneer gebruiken? Moet ik het verschil weten als ik een toestel ga aanschaffen of komt het allemaal op hetzelfde neer?

Het verschil tussen een gsm en smartphone

Er worden ontzettend veel termen gebruikt en het is logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet met al deze bewoordingen. We noemen een smartphone vaak een gsm, terwijl deze twee termen strikt genomen, verwijzen naar andere apparaten. Laten we in dit geval beginnen met de overeenkomsten: Een gsm en een smartphone worden allebei gebruikt om mee te bellen en mee te sms’en. De voordelen en de functies van een gsm houden hier echter grotendeels op, afgezien van een camera die heel zelden aanwezig is bij een gsm.

In tegenstelling tot een gsm, heeft een smartphone veel meer functies en opties, zoals toegang tot het internet, verschillende applicaties, meerdere, hoge kwaliteitscamera’s. Naast dat de gsm weinig kan met betrekking tot contact houden met je omgeving, je mail checken of selfies maken, heeft een gsm vaak ook een fysiek toetsenbord, wat een smartphone niet heeft. Bij een smartphone is dit grotendeels altijd virtueel.

De vergelijking tussen deze twee toestellen geeft aan dat een smartphone in principe meerdere opties en mogelijkheden heeft met betrekking tot het gebruik ervan. Welk toestel beter bij jou past, ligt helemaal aan jouw voorkeur en waar je het toestel voor nodig gaat hebben. De eenvoud van een gsm kan namelijk heel erg handig zijn. Indien je echter meer dan eenvoud wil en toegang hebben tot het internet en apps downloaden, gaat de voorkeur hoogstwaarschijnlijk uit naar een smartphone.

Een-goede-mobiele-telefoon

 

Verschil smartphone en mobiele telefoon

Naast dat er een verschil zit tussen een gsm en een smartphone, is er ook nog een verschil tussen een smartphone en een gewone mobiele telefoon, om het niet nog lastiger te maken dan het al is.

Een smartphone is eigenlijk een mobiele telefoon die uitgebreidere mogelijkheden biedt. Veel mobiele telefoons bieden de mogelijkheid om adressen en afspraken op te slaan, e-mail ontvangen en versturen, internetpagina’s te bekijken en muziek te beluisteren. Dit klinkt natuurlijk al als behoorlijk veel mogelijkheden. Een smartphone biedt echter nog vaak iets meer dan het hierboven opgesomde. Smartphones hebben namelijk meestal een ingebouwde gps-ontvanger en smartphones werken met verschillende besturingssystemen.

Conclusie

Nu we dit verschil duidelijk hebben, is het verschil tussen een telefoon en een mobiel niet zo moeilijk meer te leggen. De mobiele telefoon is reeds uitgelegd en de telefoon staat gelijk aan een gsm, of een telefoon die we vroeger in huis hadden hangen. Natuurlijk is hier geen goed of fout in en kunnen alle bewoordingen gebruikt worden in onze dagelijkse spreektaal, iedereen zal immers begrijpen waar het over gaat als je in paniek je collega’s vraagt waar je je telefoon hebt gelaten.

Als je echter van plan bent om in deze sector te gaan werken, of het van belang is dat je deze termen op de juiste wijze gebruikt, ben je nu op de hoogte en hoeft het niet mis te gaan.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over de blog

LinkbuildingMarketing.nl geeft jou een aantal handige tips in het dagelijks leven. Wij vinden het leuk om jou van een aantal handige tips en weetjes te voorzien. Dit doen we door op deze blog pagina regelmatig  handige en leuke tips te geven. Wij delen graag informatie…;-)