Website bouwen!
Wij maken van je website je beste werknemer!

Website laten maken

Website laten maken met het oog op resultaat ✅ Professioneel design ✅ Gericht op conversie ✅ Gebruiksvriendelijk ✅ Zoekmachine geoptimaliseerd ✅ en onwijs snel

En daar sta je dan als ondernemer met de bedoeling ook jouw bezigheden aan het internet toe te vertrouwen. Je wilt meer aandacht, je wilt uitbreiden en dus meer mensen laten weten wat je aan te bieden hebt. Kortom: je wilt een website lanceren op het World Wide Web, maar hoe doe je dat?
Overigens ben je er dan nog niet, want als je eenmaal een website hebt, dan moet je er ook nog voor zorgen dat mensen je komen bezoeken en mogelijk gebruik gaan maken van wat jij te bieden hebt. Dat, op zich, is een proces op zich en vereist over het algemeen professionele kennis en vaardigheden.

 

Wat kost het om een website te laten maken?
Het laten maken van een website

Open eens een willekeurige website op je computer en doorloop deze dan van boven naar onder!
Meestal nemen we die moeite niet eens, geven het een algemene blik en zien hopelijk al snel wat we precies zoeken op die website. Zo’n wat intensievere beschouwing toont waarschijnlijk meer dan je ooit gedacht hebt, hoewel het wel vaak afhankelijk is van de doelstelling van een dergelijke website. De louter informatieve website bieden meestal alleen teksten, afbeeldingen en misschien wat begeleidende video’s en zo is het destijds ook allemaal begonnen. We zeggen wel ‘destijds’, maar staan er eigenlijk nauwelijks bij stil dat de actieve website met zijn webpagina’s nog maar een jaar of 30 bestaat. Als we echter de meer commerciële sites onder de loep nemen, dan lijken de mogelijkheden alleen maar groeiende. Er worden links, oftewel verbindingen, gelegd, betalingsopties aangeboden en je kunt direct chatten met een persoon van die website voor informatie. Het geheel is gelardeerd met begeleidende videofilmpjes, presentaties, blogs, reviews en talrijke andere kleinere en uitgebreidere middelen om diensten en producten aan de man, of vrouw te brengen. En dan hebben we het nog niet eens over de enorme hoeveelheid spelletjes en games, die je al dan niet interactief kunt spelen. 

Wat kost een eenvoudige website bouwen?
Zelf aan de gang of uitbesteding?

De enthousiaste ondernemer heeft hierin diverse mogelijkheden, afhankelijk van de eigen computer- en vooral programmeerkennis. Daarnaast is het ook heel belangrijk wat men zoal wenst te bereiken met een website. Hoe uitgebreider en complexer die wensen, hoe eerder men gebruik zal maken van een professionele websitebouwer.

Er zijn dus twee manieren:

  1. Je gaat zelf aan de slag
    • Geheel zelf programmeren

Als je zelf de kunst van het programmeren bezit, kun je alles zelf doen. Dat kost weliswaar de nodige moeite en tijd, maar je kunt wel doen en laten wat je zelf wilt.

Aan de hand van voorgeprogrammeerde sjablonen, kant en klare pakketten dus, is de basisopzet van de website al daar. Je hoeft alleen nog maar de inhoud er naartoe te slepen. Overigens zijn ook nevenactiviteiten als domeinnaamregistratie, hostingprovider en ondersteuning bij dergelijk pakketten inbegrepen.

  • Via een CMS of Content Manager Systeem

Dit is een beetje een tussenvorm tussen zelf programmeren en de websitemaker. Je krijgt een zekere basis, die je vervolgens met programmeren en plug-ins kunt aanvullen tot de gewenste vorm. Wij zijn experts in: ‘WordPress website laten maken‘!

Je laat het over aan een professioneel webdesign bureau

Het laten maken van een website

De website is nog helemaal niet zo oud, we praten hier over het ontstaan in het begin van de jaren 90 van de vorige eeuw. Websites waren simpel, een stukje tekst, een plaatje erbij en dat was het wel zo’n beetje. In nog geen 30 jaar lijken de mogelijkheden van een website welhaast onbegrensd. Dit is vooral veroorzaakt door de commerciële inslag ervan. Je kunt niet meer om het internet heen als je op een of andere manier zaken wilt doen, informatie wilt delen, diensten wilt aanbieden of producten wilt verkopen. Om zo effectief en efficiënt mogelijk bezig te zijn op het World Wide Web via een website kun je eigenlijk niet om een professioneel bedrijf  (of reclamebureaus) voor het maken van websites heen.
Hoewel de creatie van de website zelf misschien nog wel met enig eigen werk van de ondernemer te maken valt, de internet marketing om van die website een succes te maken kun je beter aan vakmensen overlaten.

 

Een website bouwen: stap voor stap

Wij kunnen uiteraard niet om een goede samenwerking tussen klant en bouwer heen. Het is immers de klant die een website bestelt en uiteindelijk bepaalt wat er wel en niet op mag komen. Wij als websitebouwers verzorgen het technische gedeelte, hoewel we natuurlijk ook tips, suggesties en zelfs content kunnen leveren.

1. Vaststellen van de doelstelling
De belangrijkste eerste vragen bij de creatie van een website zijn simpel: waarom? Wat is het doel van de website, wat wil je kwijt, wat wil je bereiken? Soms is het een geheel nieuwe uitdaging, maar veel vaker wil de klant graag meegaan in de hoogst interessante commerciële mogelijkheden van het internet. Je wilt meer bekendheid, je wilt beter gevonden kunnen worden en je wilt je afzetgebied vergroten.
Het uiteindelijke doel is om meer bezoekers te trekken, gericht om je klantenbestand uit te breiden.

2. Mindmapping
In principe is dit niets anders dan brainstorming. Het is van belang dat de klant een idee heeft waar hij of zij heen wil. Wij vragen dan ook of de klant een aantal websites bezoekt en gewoon alle opschrijft wat hij of zij interessant vindt. Voor een deel zijn dit natuurlijk websites die doelstelling en doelgroep gemeen hebben, maar ook andere enigszins vergelijkbare websites. Al deze ideeën vormt het palet, waarmee wij aan de slag kunnen.

3. De domeinnaam
Je zou denken dat dit als eerste bepaald moet worden, maar de kans is groot dat er op jouw gebied al talloze vergelijkbare domeinnamen zijn geregistreerd. Die domeinnaam is erg belangrijk en vormt het meest belangrijke zoekwoord voor jouw website. Daarnaast is het de meest beknopte samenvatting van jouw, met de website, bedoelde activiteiten. Met de doelstelling en de mindmap in het achterhoofd creëren we de best mogelijke domeinnaam voor jouw website.

4. Inhoud of content
We gaan bepalen wat er allemaal op jouw website dient te verschijnen. Teksten en afbeeldingen vormen de basis en afhankelijk van wat je met je website wilt vullen we dit aan met alle essentiële onderdelen, die daarvoor nodig zijn. Zo zal een louter informatieve website niet zoveel extra’s met zich meebrengen, maar een commerciële de mogelijkheid moeten hebben te kunnen bladeren door het assortiment, te kunnen bestellen en te kunnen betalen.

5. Webdesign
Uiteraard is het de bedoeling dat je website er aantrekkelijk uit komt te zien. Dat noemen we webdesign. Naast basale zaken als het te gebruiken font voor de teksten, betreft het bijvoorbeeld ook hoe teksten en afbeeldingen geplaatst worden, welke webpagina’s toegevoegd worden en het werken met kleur, om maar een paar werktuigen te noemen.

6. Hostingprovider
Indien je dat wenst, zorgen wij er ook voor dat je website daadwerkelijk op het internet gaat verschijnen. Het draaien van een website is namelijk niet gratis en zo’n hostingprovider zorgt ervoor dat je website ten alle tijden beschikbaar is voor bezoekers, klanten en consumenten.

7. Onderhoud
Een website is geen stilstaand gegeven, waar, eenmaal geplaatst, geen aandacht meer aan besteed hoeft te worden. Jouw doelstellingen kunnen veranderen, je productaanbod uitgebreid en met blogs hou je je bezoekers up to date van de laatste ontwikkelingen in je informatie, diensten of artikelen, om maar een paar mogelijkheden te noemen.

 

Het genereren van bezoekers

Met alleen het bouwen van een website ben je er nog niet, je wilt immers zoveel mogelijk bezoekers krijgen. Bezoekers kunnen immers consumenten zijn, en tenslotte klanten worden en daar doe je het voor. Het proces om dat te bereiken wordt gedaan met gereedschappen als SEO Diensten, linkbuilding uitbesteden, en backlinks kopen, Zoekmachine optimailisatie (SEO), Linkbulding strategiezoekwoordenonderzoek, zoekresultaten verwijderen Google (als dit noodzakelijk is), allemaal te vatten onder de verzamelnaam ‘Internetmarketing’.
Daarover vertellen we meer elders op deze site.

Wat onze klanten zeggen

Dimitri – Dutch Bike Fit

TSO heeft onze website naar tevredenheid gemaakt en we besteden ook de SEO werkzaamheden aan ze uit. Erg tevreden!

Alex – TKS

Voor onze rebranding hadden wij op korte termijn een nieuwe website nodig. Het was krap, maar het is gelukt. Bedankt voor de onvoorwaardelijk inzet!

Melanie – Kult & Ace

Wij waren op zoek naar een goede partij die voor onze klanten zoals PUMA een prachtige website neer konden zetten, inclusief inlogsysteem, forum en video’s. Geen 9-5 mentaliteit maar bouwen!